KAWAN keSAYANGan

Thursday, May 19, 2011

panggilan dari pejabat buruh





Have a call....( tipu..fon sy tak berbunyi begitu)





Panggilan diterima dari nombor yang tak dikenali, seperti nombor pejabat. Mungkin kawasan One Utama atau sekitarnya, kerana pangkal nombor 03-77....

sy : haloo...(selalu lupa bagi salam dulu)

pemanggil : hello..sy dari pejabat buruh. (dengan suara yang di kawal control)

sy : (macam kenal suara ni) ok.... (menunggu reaksi seterusnya)

pemanggil : mat watpe skang??? tidur ke??

sy : a'a

pemanggil : tak senonoh betul anak dara ni, tidur sampai petang

sy : xde la abg. da tidur malam da sekarang

pemanggil : kenal tak ni mat?? mat kerja apa sekarang?? (nada serius)

sy : kenal...abg sam..tak kerja,duduk umah saja

pemanggil : datang la kerja kat sini, tak cukup crew la mat. Haritu kena mara dengan OC (one of big boss), crew ada 19 orang je.

sy : abg kat The Curve kan?Sekali dengan Kak De dan Kak Zura (bekas manager sy semasa di Mcd kota,abg sam ni dulu senior di Kota jugak baru naik manager di The Curve)

pemanggil : a'a..meh la datang sini. Mat duduk rumah bukan  gemuk pun.

sy : Tau je abg ni kn. Bestnya dapat kerja balik dengan korang. Mat memang nak, cuma nak tunggu greenlight dari parents saja. Nanti mat telefon abg balik ek. Kalau nak masuk kerja bila-bila masa pun boleh kan abg?

pemanggil : Boleh, mat call ke cakap nak masuk bila, tapi jangan tak call pula.

sy : Memang nak sangat kerja dengan korang balik. Tunggu call matun tau, tak pun matun terus pakai uniform pergi kerja. hahahhaaa...

pemanggil : ish..jangan tak jadi pula. ok la mat, nanti call abg tau!

sy : abg tunggu kedatangan mat je.

MAT aka MATUN..redha je la
******************************

Sejujurnya itu offer yang ke3 kalinya mereka mengajak sy bekerja bersama. Cuma orangnya berlainan. Pernah sy bagi alasan tiada kenderaan, mereka ajak sy merempit bersama. "Tangan dibahu,mata pandang keatas." seram mak!

Percaya atau tidak sudah hampir 2 bulan sy melangkah keluar dari McD Kota Damansara dan menjadi penganggur suri rumah. Kenapa sy ambil keputusan ni, lihat PENGAKUAN INI dan PENGAKUAN INI JUGA .Disamping mengharapkan balasan SURAT CHENTA LAMA. 





Antara kenangan bersama mereka suatu ketika dahulu.



Bersama manager kesayangan. tagline sy  untuk abgkak de satu ketika dahulu "matun sentiasa ada tolong kak dede" sila mereka abaikan yang lain.



Mungkin kena pakai baju belang-belang ni balik. Da jadi kazanah dalam almari baju.


dapat ke jumpa adik Mia ni balik??







Selesa dengan uniform baru ni, apron tu tak termasuk. Hanya store McD yang terpilih @ hebat saja pakai baju ni. yea..McD Kota memang hebat, sy pun tak terkerja kat situ.

6 kata mereka:

cik ayin said...

mat..oh mat...hee :)

Halimatun Sa'adiah said...

tambh la TUN...

Ain Atika Zailani said...

wahhhh comel nya adik mia...nape tak mintak no tepon boleh ajak die lepak mamak..heheh

Halimatun Sa'adiah said...

actually mse jmpe tu,xbape knal adek neh..siyes sgt blur mse mber ajak snap gmbr ngn die,sapepulak bdh neh da la byk..
balik umah cite kat akak bru knal..jealous dorunk..hahahhaa

CIK FERRA AWW said...

wahh best nye dapat gambar ngn mia

Halimatun Sa'adiah said...

kerja cmni wat sy jumpe rmai artis2...kadang tak knal pon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...