KAWAN keSAYANGan

Thursday, May 19, 2011

SEGMEN: Keluargaku Keluarga Bahagia



Terima kasih kepada CIK KIC yang telah menyinggah ke belog sy yg sehebat mana ni, disamping telah menjemput sy menyertai contest terbaru beliau.





Ni la header beliau. Orangnya kechik macam sy jugak. aiii..kawan!!



Diwajibkan menjawab soalan-soalan berikut:



a) ceritakan serba sedikit tentang keluarga anda 

Sebuah keluarga yang agak ramai dan semestinya sering mewujudkan suasana yang gamat apabila cukup korum.
Abah kami EN.HESAN agak garang. Umie kami CEKGU SALBIAH, tak banyak membebel tapi kadang tu suka buat sign language kat kami, serius blurr..maklum la cekgu kepada pelajar pekak n bisu. 
Anak-anak mereka:

Yang sulong, cik RABI'ATUL ADAWIYYAH selaku YONG kami.
Saya ke2 HALIMATUN SA'ADIAH
Ke tiga THUWABATUS THUWAIBAH, kak yang
Seterusnya NUR MUNIRAH
Lelaki pertama keluarga M. IBRAHIM IDHAM
Perempuan semula NURUL HASANAH
Diapit oleh M.ABD FATTAH
Yang paling kecil tapi paling besar badan M.LOKMAN DHIAULHAKIM nama paling panjang jugak.

Nampak tak begitu indah nama kami yang telah diberikan oleh abah dan umie kami. Semoga kami akan menjadi muslim @muslimah yang hebat sehebat nama kami. Insyaallah...








Ni la KEMME....agak klasik kan ropenye @kpg teluk bakong...setelah dua tahun sy tak beraya di kampung.






b) keluarga impian anda yang macam mana?

Sedamai taman firdausi
Limpahan kasih sayang sejati
Seharum semerbak kasturi
Mengharumi hidup insani
Indahnya damainya
Keluarga yang bahagia
Itulah idaman impian setiap insan
Yang dahagakan belaian
Serta kasih dan sayang



Masa kecik2 dulu sy bernasyid lagu ni ramai-ramai dalam kereta dengan deme. Siapa diantara kamu suara paling sedap ek?? mestila bukan sy






c) panggilan manja anda dirumah?


Oleh kerana sy yang nombor 2 di dalam keluarga yang berketurunan perak, dengan rasminya panggilan sy dirumah adalah "ANYAH" bukan "ANGAH"




d) apa yang anda rasa anda patut buat untuk bahagiakan kedua ibu bapa anda?


Utamakan mereka walau kita telah berjaya. Dan sentiasa mendoakan kesejahteran mereka. insyaallah...




bahagiakan kemme...walaupun raya dua tahun lepas agak kekurangan.








Moh ler cite pasal keluarga anda pulak. Kalau awok nak join ce klik SINI

6 kata mereka:

Nour Akmal said...

besar juga family kamu ye..=)

thanks sudi join segmen KIC..
dh update segmen ni dan blog kamu tersenarai..

Halimatun Sa'adiah said...

thanks KIC..

YAYA AZURA said...

hai anyah ..

ramai jugak adik beradik..bila berkumpul mesti best kan..

salam kenal dari kak yaya...

Halimatun Sa'adiah said...

uishh kak yaya...pelik pulak org laen pggl cm2..
bukan best je,gamat sekota kak...

Mrs. Farhan said...

bestnye keluarga besar cmtu. suka tgk. saya dtg follow =)

Halimatun Sa'adiah said...

mmg best pon...thanks follow...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...