KAWAN keSAYANGan

Thursday, April 21, 2011

salahkah sy single??

Sekarang ini banyak cerita hangit tentang hidup tanpa hubungan yang istimewa atau nama glamornya SINGLE. Memang benar pandangan cik tasya bagi pihak wanita dan jejaka ini. Memang tiada masalah langsung kalau kita hidup tanpa jagaan bf or gf ni sebenarnya. Yang penting kehidupan tak terkongkong dan terdapat lebihan masa untuk bersama keluarga dan sahabat handai.


Tetapi sekarang ni lain pula situasi sy apabila ingin mengadakan dating atau temujanji bersama GF....


Darling 1 


"aku kena tanya encik bf dulu,die bising kalau aku keluar malam"

"tak pe.....biar aku cakap sendiri dengan cik bf ko tu." 
sy pun berbual bicara apa yang patut dengan beliau..memberitahu ke mana destinasi kami padahal dia bukan tahu pun, pergi dengan apa..balik pukul berapa.... Di samping juga mendapat nasihat sepatah dua dari beliau.

Da sattle...baru boleh keluar.

(tapi semasa kami keluar encik bf bertalu-talu menelefon sy  kerana si gf aka kawan sy ni tak angkat call,rimas melayan calling dr bf nya)

sigh...sabar je la....


Darling 2

 sy = "darl..hujung minggu ni kite dating nk?"
dia = "orait...can't wait dear"

beberapa hari kemudian...

dia = "yunk...tak dapat la nak dating..ada hal kena sattle dengan my fiance..i'm so sorry"
sy = " its ok darl..next time je k" peace!





Dalam dunia ni memang tak terbilang ramainya manusia,tapi hakikatnya kita sebenarnya bersendirian.




9 kata mereka:

::nuRuLaDHar:: said...

single is simple,couple is trouble...really? =.='

~huhuhu

Halimatun Sa'adiah said...

sometimess single is simple...
sometimes couple is sweet...

atiey azha said...

oh itu terjadi pada wa . hehee . tapi wa tak kesah . entah lee . dah biasa kot . hik3x !

jom singgah belog wa pulak . salam perkenalan okeh !

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Halimatun Sa'adiah said...

salam wa....(:

cik Dil said...

single is better..hehe

Halimatun Sa'adiah said...

cik dil..yea...dats rite...

n!cK said...

huhu..lagi sedih bila kte ade kapel tapi mcm xde...:(

pikapiko said...

wuhuu..stuju sgt..btol2..sb pika pon jd skrg ni..adushhh

Halimatun Sa'adiah said...

nick..sabo je ler kn...
pika..kite serupe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...