KAWAN keSAYANGan

Wednesday, March 23, 2011

SAMPAI BILA NAK PANDAI NI HAA???

Pagi tadi buat kedua kalinya sy mengikuti kelas memandu motokar,setelah lebih kurang 3 minggu meninggalkan kelas. Memang berdebar-debar la....macam kena pakse je kan?? Bukan apa,sy ni mengalami kesukaran untuk mengingat dan menangkap apa yang diajari dengan pantas..jujur!


Macam biasa,dalam perjalanan menuju ke sekolah,sy ambil masa untuk merehatkan mata  atau bahasa yang lebih indah "beradu". Tapi hari ini kereta agak pack dengan student, xpe la..walaupun budak dua ni lelaki da tentu baye adik2 aku kn?? Dengan senang nya aku melelapkan mata sementara perjalanan masih jauh dan jalan pin sesak. Perghhh...memang sy rasa nikmat tidur yang agak lama walaupun tanpa bantal dan tidak berlokasikan bilik sendiri. Sekolah pun tak jauh lagi..tiba-tiba....                        










kepalaku tersentak kat bahu adik sebelah ni.....hah??? segar terus mata ku! amek ko
hahahhahaaaa...tak senonoh anda matun......pagi-pagi da buat malu...
nasib baik adik sebelah tu buat relaks je...akak memang kuat tidur la dik....harap maklum ek...
psss...bahu adik tu kurus..sakit ooo kepala ni...

OK..tak nak malu da....pasal pembelajaran memandu motokar ku,alhamdulillah agak memberansangkan walaupun satu badan sakit sangat. manja sgt pon kn..


Lagipun macik yang mengajar aku ni,kawan lama parents sy jadi sy kurang mendengar leteran cuma terpaksa mendengar ksiah-kisah yang agak privasi ang boleh dijadikan pedoman untuk sy. Kadang tu kusyuk sangat bersembang sampai lupa step yang seterusnya..apakah?? Memang sy ni pantang diajak sembang, gosip macik2 pun nak layan jugak. parahhh!!


Selepas sejam belajar --------- kaki kanan da rasa kibas  kebas...waaa....nak menagis mintak behenti belaja je rasanya. Tapi masih boleh fokus lagi kot, kuatkan semangat!! nak lesen ke tak nak ni haa cik matun??

Hampir dua jam -------- dengan tak semena2, sy jadi cuak bila abg yang mengajar sy dalam kelas sebelum ni (anak macik tu jugak) berada di hadapan kereta. Dengan gayanya seperti bouncer. Masa ni la kiri bertukar kanan...tettt....hilang fokus sudah,motokar pun da senget. 


macik: awak da penat ke halimatun??
saya: (=   *****sengih2 mintak simpati la konon..padahal da haus macam kat gurun 
macik: kita stop dulu la..minum dulu..
saya: yea..minum!!
macik: haaa....da lapar rupanya..tadi tak nak makan
saya:*****dengan girangnya turun kereta pegi order ayor






yey!!! kelas habis....balik umah.....
......memang perangai dari zaman ikbn dulu paling awal balik kelas....bhahaahaaa......










        sy sangat suka bawak kereta ni....expert tu!!! tak payah susah2 pegi kelas pun...hihihiii

1 kata mereka:

misz fae said...

caiyok2 matun!
pat amek lesen bole bwk fae g jalan2!;)

matun :
vote me pls!
http://creamlovebunny.blogspot.com/2011/03/top-10-contest-gambar-paling-comel.html
vote no 7

really appreciate that!
thanx u so much!;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...