KAWAN keSAYANGan

Sunday, January 15, 2012

Hassle & Gretel


Hari sekali lagi sy dan kakak menghabiskan wang sewajarnya bersama di One Utama. Memang seronok berjalan cuci mata sambil menolak troli barang. Sudah lama kami tak menjelajah OU, banyak kedai yang sudah berubah tempat dan kedai yang belum pernah kami jelajahi. Sehinggakan tempat ATM di Old Wing pun sudah dipindahkan. Macam baru pertama kali berkunjung je, kalau dulu pejam mata pun boleh tawaf OU tu.


Dipertengahan kunjungan kami terjumpa kedai yang sarat dengan candy. Penuh warna-warni!



Lolipop tu palsu ke betul ek..Tinggi sangat tak boleh nak rasa.





yess!! sy boleh pegang kapal terbang ni!












boleh petik nak lolipop biru ke merah












Alhamdulillah..kami boleh keluar kedai ini dengan selamat, tak seperti dalam cerita dogeng mat salleh HASSLE & GRETEL tu. Sebab kami tak makan atau beli candy di kedai tersebut, cuci mata je!















14 kata mereka:

A'IM said...

pergh..cam menarik je..nanti mcm nak buka kedai ni satu..hoho

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Anak I klu masuk sini.. alamat la dia suruh I beli yg kapal terbang tu, bukan beli candy.

Cikpuan rara said...

nk g OU gak lah =)

Iffah Afeefah said...

rambang mate terus

haha suke2

fae jamal said...

OU dah byk berubah kan?dulu pejam mata pon tak sesat..hehe;P sekarang rasa mcm 1st tyme masuk pulak kan..huhu

L said...

huhu... comelnyer.. huuu.. tgk dalam gmabar suda laa..

jom renung2kan..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

a!n n!a said...

Besarnya lolipop tu ! hehe

cerita best said...

nk p jalan x ajak pakjoe pun hehehehe nk merajuk la hahaha

Santri T.P.I.N.I said...

salam kunjungan...terima kasih sebab sudi singgah ke blog sy... mood masih sedih...

Izan Ishak said...

wahhh...banyaknya candy!

kalau anak2 kak izan pegi ni confirm takleh keluar ngan tgn kosong...

Adam Narzuan said...

bestnye... jom p ramai2... belanja sorg satu..

nazirah said...

hehe best2 .. mcm nak pergi je .. tak penah p OU.. nt nak p la dating kat situ lak ;)

onie said...

nak p gak la,hehe :))

Safuraa Abdul Rashid said...

wah, bestnya gula2 sumer tu??boleh makan ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...